Skąd pochodzi Herbata Infusion Bay
Yunnan
Serce chińskiej herbaty i źródło naszych Pu-erhów, Dianhongów i zielonych Yunnanów. Herbaty stąd są miodowe, głębokie i długo pozostają w smaku — symbol świeżości Infusion Bay.
Fujian
Kolebka kultury herbaty – z gór Fujianu pochodzą nasze oolongi i białe herbaty. Ich smak jest lekki, kwiatowy i elegancki, idealny do codziennego rytuału.
Zhejiang
Dom legendarnego Longjing, jednej z najczystszych zielonych herbat w kolekcji Infusion Bay. Świeży, delikatnie orzechowy napar to esencja spokoju i równowagi.
Guangdong
Z południowych gór Fenghuang pochodzi nasz Wuqiu Oolong. Kwiatowy aromat i miodowy posmak nadają mu wyjątkową głębię i miękkość.
Anhui
Chłodny, górzysty region, z którego wywodzą się nasze żółte herbaty. Ich smak jest łagodny i złocisty — idealny na popołudniowy spokój.
Tajwan
Wyspa mgieł i oolongów o kwiatowo-mlecznym aromacie. Herbaty z Tajwanu są kremowe, eleganckie i wielowarstwowe w smaku.
Ningxia
Region znany z jagód goji, które łączymy z Pu-erhem w kompozycjach funkcjonalnych. Nadają naparom miodową słodycz i ziołowe ciepło.
Shandong
Północny region o surowszym klimacie, gdzie powstają nasze żółte i czarne herbaty. Mają głęboki kolor, pełny aromat i naturalną słodycz.